Ser mejlet konstigt ut? Läs istället mejlet i din webbläsare.
Långfärdsskridsko    Lokalavdelningen     Facebook
Långfärdsskridskointresserad i Arvika och Sunne
Vill du testa långfärdsskridskor i vinter?
Här finns information för dig som är intresserad av att åka långfärdsskridskor med Friluftsfrämjandet Arvika-Sunne lokalavdelning.
Fem tips innan du ger dig ut på en skridskotur!
1. Gå en kurs
Här får du lära dig det grundläggande om utrustning och också kunskap om hur du ska läsa isen. Dessutom träffar du andra som är intresserade av att börja åka långfärdsskridskor som kan bli trevligt skridskosällskap framöver.
 
2. Var med från början
Häng med på turer redan i början på säsongen för att öva upp tekniken. Då är du redo för de långa härliga turerna som ofta blir möjliga mot slutet av säsongen.
 
3. Investera i grejer
Skridskoåkning är ingen jättedyr sport men man har en hel del att vinna på att lägga lite pengar på bra grejer. Dyrast är inte alltid bäst. Prova, be om råd och ta lite tid på dig när du handlar.
 
4. Skaffa lite flås
Man behöver inte vara maratonlöpare för att ha kul på en skridskotur, men det blir bra mycket roligare om man har lite styrka i benen och lite flås att luta sig mot. Cykling är bra för att träna både ben och flås.
 
5. Packa lätt och smart
Termos med varm dryck och Lunchmat + fika
Säkerhetsutrustning (dubbar, ispik, kastlina, extraskridsko, reparationsprylar)
Första hjälpen och vattentätt packade extrakläder
 
Läs Säkerhetspolicy för Friluftsfrämjandet Arvika-Sunne långfärdsskridsko
Arvika-Sunne långfärdsskridsko
Långfärdsskridskon i Arvika-Sunne har en egen hemsida www.ffas.se. Vi är som "klubb" medlemmar i Skridskonätet, som är ett nätverk för långfärdsskridskoåkning. Hemsidan ligger på Skridskonätet.

Godkänd kurs eller motsvarande

För full informationstillgång på Skridskonätet och vår hemsida ska du veta vad som krävs för att åka långfärdsskridskor. Läs artikeln Villkor för att få tillgång till skridsko.net.


Om du uppfyller villkoren och ändå inte kan logga in på vår hemsida för långfärdsskridsko, skicka ett mejl om det till vår kontakt på Arvika-Sunne långfärdsskridsko.
Utlysningar och isinfo på hemsidan
På vår webbplats för långfärdsskridsko finns isobservationer och färdrapporter. De ger bra information om var det har åkts och när - och ger ofta inspiration till att åka själv. Våra turer lyses ut på SMS-tjänsten och på hemsidan. Turplaneraren för veckan lägger även in informationen "Isnytt" inför helgen.

Ibland ordnas gemensamma turer, men oftast lyses turer ut separat av Arvika resp. Sunne. Som medlem är du välkommen att komma på den utlysning som passar dig bäst.

Känn dig trygg på isen – besök issakerhet.se
För att öka svenskarnas kunskap och trygghet nysatsar ett antal organisationer, bland andra Friluftsfrämjandet, på portalen issakerhet.se, en informationssida om issäkerhet. Informationssidan innehåller information och tips, riktat både till allmänheten, men också mer anpassad information om skoteråkning, fiske och hur man undviker att gå igenom isen. På sidan finns också en lista över vilken säkerhetsutrustning man bör ha med sig ut. Mer och bättre kunskap om is kan både minska antalet isolyckor men även ge fler människor kunskap och trygghet att utnyttja isen för ett aktivt friluftsliv.
Gilla oss!
Följ oss på vår Facebook-sida där vi inspirerar, diskuterar och ger tips om våra aktiviteter.
Friluftsfrämjandet Arvika-Sunne på Facebook